Balıkesir’de “Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor Projesi” çeşitli etkinliklerle uygulanmaya devam ediyor.

Karesi Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülen "Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor Projesi" Nuran Oğuz Anaokulunda etkinliklerine devam etti.

Karesi Kaymakamlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile Karesi ilçesinde yer alan 9 anaokulunda eğitim gören 5 yaş grubundaki öğrencilerin Balıkesir ve Karesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde konuk edilen büyükler ile birlikte etkinlik yapması planlandı. Sosyal ve kültürel bütünleşmeyi sağlamak geçmişten gelen birikimi bir sonraki kuşaklarla paylaşmak, nesiller arası iletişimi arttırmak, kültüre ait değer ve erdemleri yaşatarak muasır medeniyet seviyesine ulaşmak, amacıyla ulusal eğitim programlarını destekler nitelikte, projelerin hayata geçirilmesi amacıyla hazırlanan “Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor” projesi etkinliklerle uygulanmaya devam ediyor.

Proje kapsamında çocuklar ve yaşlılar Nuran Oğuz Anaokulunda bir araya geldi. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve İl Şube Müdürü Şükran Büyükhan’ın da eşlik ettiği bereket dolu kültür sofrasını çocuklar ile yaşlılar neşeyle paylaştı. Büyüklerin bağlama eşliğinde söyledikleri türkülerle danslarıyla ve alkışlarıyla eşlik eden çocuklar eğlenceli zaman geçirdi.

HABER: SERMİN ASLAN