Balıkesir spor şehri olma yolunda Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile önemli adımlar attı ve atmaya da devam ediyor. Şehre kazandırılan spor tesisleri ile spor yapan sporcu sayısı artıyor. Başkan Yücel Yılmaz’ın öncülüğünde Balıkesir’de gerçekleştirilen uluslararası organizasyonlar şehrin değerine değer katıyor, Balıkesir’in tanıtımına öncülük ediyor.

Çeşitli branşlarda Avrupa ve Dünya şampiyonları Balıkesir’den çıkıyor. Balıkesir sporda koşar adım ilerliyor. Bu koşu da önde giden adam ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz.

Balıkesir de 7 yıl önce başlatılan Mahalle Ligi turnuvası, bugün geldiğimiz nokta da büyük bir coşku ile devam ediyor. Bu sene gerçekleştirilen 20 ilçe de kız ve erkek 8 farklı kategoride yapılan organizasyonda 1770 takım mücadele etti. 1362 müsabakanın oynandığı turnuva şehrin yetenekli gençlerinin keşfedilmesi açısından çok önemli.

Turnuvanın başlatıldığı ilk yıllarda ki katılım sayısı şimdilerde giderek artış gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın spora bakış açısı mahalle ligi turnuvasına ilgiyi ve katılımı arttırdı. “İmkan bizden oynamak sizden” sloganı ile her ilçe de ki sporculara ulaşılınca geldiğimiz nokta da bir spor coşkusu oluşturuldu. Bunun gerçekleşmesinin sebebi de hiç kuşku yoktur ki Başkan Yücel Yılmaz’ın spor sevgisi ve spor tutkusudur.

Balıkesir’in spor şehri olması, sporcu sayısının artması, spor tesislerinin çoğalması ve modernleştirilmesi, Balıkesir’e yeni spor tesisleri kazandırmak için çaba gösterilmesinin baş mimarı da tartışmasız Başkan Yücel Yılmaz’dır.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Mahalle Ligi ödül töreninde konuşan Yücel Yılmaz, “Benim hayal ettiğim bir şey vardı. Balıkesir sporcu fabrikası olsun diye. Her yerde sporcularımız var. 10 sene sonra Türkiye’nin en iyi takımları, en iyi sporcuları, en iyi antrenörleri, en iyi masörleri yani en iyiler hep Balıkesir’den olacak. Biz bu işin arkasındayız. Amatörün arkasındayız. Gençlerin arkasındayız. Balıkesir sporcu fabrikası, sporcu yetiştiriyoruz. Gerçekten geldiğimiz nokta da bu hayalimizi gerçekleştirdik” diyerek spora verdiği önemi bir kez daha tüm Balıkesir’e duyurdu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hayallerinin gerçekleştiğini ifade etti. Bu da demektir ki; spor şehri olma yolunda hızla ilerleyen Balıkesir, önümüzde ki dönemde de spor alanında önemli başarılara, önemli yatırımlara, önemli tesislere, önemli organizasyonlara imza atacaktır. Bu imzanın sahibi de Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz olacaktır.