Ülkemizde telefon fiyatları yüksek olduğu için bu yazımda sizlere uygun fiyatlı telefonlardan bahsedeceğim.

Bana göre uygun fiyatlı sayılabilecek telefon fiyatları 5 - 7 bin TL arası olmalı. Bu telefon fiyatları internet sitelerinde farklılık gösterebilir.  

Öncelikle 5 bin 300 liraya VIVO Y16 model telefonu açıklayım size 32 GB depolama alanı 3 GB ram bellek boyutuna sahip bir telefon. Arka kamerası 13 megapiksel değerine sahip 2’nci arka kamerası 2 megapiksel değerinde ön kamerası ise 5 megapiksel değerinde sahip bir telefon ve batarya kısmı 5 bin mAh değerinde yani bir günü rahatlıkla çıkarta bilir. İkinci günü zorlama kapasitesi var telefonun işlemcisi MediaTek Helio P35 bence çok iyi bir işlemci değil vasat altı bir işlemciye sahip olduğu önermem.

Şimdi 5 bin 500 liraya VIVO Y21 model telefonu anlatacağım depolaması 64 GB bence makul ram 4 GB ram boyutunda gayet yeterli bir telefon kamerası önceki anlattığım telefon ile kamerası aynı değere sahiptir ön kamerası 8 megapiksel değerinde olan bir telefon batarya kısmı 5 bin mAh değerinde yani bir günü rahatlıkla çıkarta bilir 2’nci günü zorlama kapasitesi var MediaTek Helio P35 bence çok iyi bir işlemci değil vasat altı bir işlemci ama 4 GB ram olduğu için işlemcisi yeterli olacağını düşünüyorum.

6 Bin TL değerinde Samsung Galaxy A22 model telefon depolaması 128 GB bence çok iyi bir depolama rami 4 GB gayet yeterli kameraları arka kameralar 48-8-2-2 megapiksel değerinde kameralar bence mükemmel sayılır kameralar ön kamerası 20 megapiksel bence oldukça yeterli işlemcisi  snapdragon 720g iyi bir işlemci bence alınabilecek telefonlardan olduğunu düşünüyorum batarya olarak 5 bin mAh bence bir günü rahatlıkla çıkarta bilir ikinci günü zorlama kapasitesi var alınabilecek telefonlardan ama samsung’lara çok güncelleme geldiği için depolama gün geçtikçe azalabilir.

6 bin 500 TL değerinde Realme C53 model telefonun depolaması 128 GB bence çok iyi bir depolama. Ram 4 GB gayet yeterli, kameraları arka kamera 50 megapiksel ön kamera 8 megapiksel değerinde. Kamera idare edebilir pek iç açıcı değil bence çok fotoğraf çekmiyorum derseniz alınabilir UNISOC T612 güzel sayılabilecek bir işlemci bence fiyata göre iyi performans vereceğini umuyorum batarya olarak 5 bin mAh bence bir günü rahatlıkla çıkarta bilir 2’nci günü zorlama kapasitesi var alınabilecek bir telefon.

Son olarak ucuz ve tavsiye edebileceğim telefon 7 bin TL değerinde Tecno Spark 10 model. Telefonun depolaması 128 GB bence çok iyi bir depolama. 4 GB ram ve gayet yeterli. Arka kamerası 50 megapiksel ön kamera 8 megapiksel değerinde kamera idare edebilir pek iç açıcı değil bence çok fotoğraf çekmiyorum derseniz alınabilir. Helio g37 idare edecek bir işlemci bence batarya olarak 5 bin mAh bence bir günü rahatlıkla çıkarta bilir ikinci günü zorlama kapasitesi var alınabilecek bir telefon.

Bildiğiniz üzere yüksek teknoloji üreten bir ülke değiliz. Bu teknoloji ve cihazlar yurt dışından geliyor. Dövizle ülkemize geldiğine göre Türkiye’deki dolar ve Euro malumunuz. Anlayacağınız ekonomik bir telefon bulmak kolay değil. Bu sebeple çoğu telefon parasının karşılığını veremiyor.

Keşke telefonlar daha ucuz ve uygun olup herkes daha kaliteli daha performanslı cihazlar alabilsek.

Saygılarımla.