Bu sözü çok severim zaman zaman da kullanırım tam yerinde söylenecek bir söz. Peki durup dururken kimse kimseye tencere dibin kara demez herhalde haksız yere yapılan eleştiriler sonrası eleştiri yapan kişi gerçekten haklı değilse bu sözü yapıştırırsın olur biter.

Bir örneklemek gerekirse geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, CHP ye yaptığı ittifaklar nedeniyle yamalı bohça deyince Ali Mahir Başarır hiç gecikmeden yanıtını veriverdi, biz ittifak yaptıysak AKP seçimlere tek başına mı girdi şöyle bir etrafına bakarsa MHP, DSP, BBP,  Yeniden Refah, Hüdapar bunlar ittifak değil mi? yani tencere dibin kara.

Aslında bu söz için yazılacak o kadar çok konu var ki yazmasam olmaz Sayın Cumhurbaşkanı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Gazze kasabı” dedi ve ekledi “barış için umudumuzu kaybetmedik, ateşkes için elimizden geleni yapacağız, durmak yok yola devam” dedi.

Masun çocukların ve kadınların ölmesini engellemek dünyanın en hayırlı işlerinden olduğunu hepimiz biliyoruz barış kadar güzel bir şey olamaz ancak madalyonun öteki yüzüne de bakmak gerekir.  Cumhurbaşkanımızın özgürlük savaşçıları diye tanımladığı Hamas gece yarısı durup dururken İsrail’e füzelerle saldırıp bu savaşın başlamasına neden olmadılar mı?  tüm Avrupa’nın  terör örgütü  diye kabul ettiği Hamas nasıl özgürlük savaşçısı olabiliyor.

Filistinli kardeşlerimiz Müslüman bizde bir Müslüman olarak kimsenin ölmesini istemeyiz.  Ölen Filistinliler için hiçbir sözünü esirgemeyenler geçmişte Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman göreve gelir gelmez Yemen’e kara harekatı başlatıp binlerce çocuğun ölümü sonrası neden hiç bir şey söylenmedi. Yemen’e başlatılan kara harekatı sonrası halkın % 80’inin insani yardıma muhtaç kalmaları 2017 yılında Katar’a ambargo uygulayıp Katar’ı işgal etmek istemesine rağmen niçin hiç kimse bir şey söylemedi.  Kısacası Suudi Arabistan Prensi bakın Yemen’de neler yapmış.  

2015 -2017 yılları arasında pazar yerlerine attığı bombayla155 kişi hayatını kaybediyor. Bu vatandaşların defin işlemlerini yaparlarken aynı bombayla 42 vatandaşı daha öldürdü kısacası  Yemen’de toplam  1.184 çocuk, 5 bin 144 sivil hayatını kaybetmiş.

 Cemal Kaşıkçıyı vahşice öldürenler kimlerden emir aldı? Bunu herkes biliyor, peki bu ölenler Müslüman değil mi? Suudi Prensine Yemen kasabı denilirse yanlış olmaz sanırım ne de olsa tencere dibin kara.  

Tencere dibin kara sözüne yazılması gerekenlerden biri de Ümit Özdağ. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ “en büyük pişmanlığım Akşener’le ortak parti kurmak oldu” dedi.

“AK Parti’den milletvekili olamayanlar İYİ Parti’ye geliyor sonrada Ak partiye kaçıyor” dedikten sonra Akşener’e “seçimlere birlikte girelim” demesi hayli düşündürücü değil mi?

Özdağ’ın bu sözlerine İYİ Parti’den yanıt gecikmedi “sen git CHP ile gizli gizli protokoller yap sonra bunlar kötü de ve iyi partiye gel ittifak yapalım” tencere dibin kara benim için önemli saydığım bu veriyi de sizinle paylaşmak istedim.

Hani hükümet içinde doğru dürüst doktor bulamadığımız bulsak bile randevu alamadığımız Şehir Hastaneleri var ya yani kamu hastaneleri bunların karşısında ise parası olanlar için Özel Hastaneler   2002 yılında Kamu Hastanelerinde yatak sayısı 166 bin 265 bin  yatak aynı tarihte  Özel Hastanelerdeki yatak sayısı ise 11 Bin  870 iken  bu rakamlar 2022 yılında  şu seviyeye gelmiş  Kamu Hastaneleri  207 bin 121 olmuş,  Özel Hastaneler için  bu rakam 55 bin 69 olmuş.

Yani   hastanelerde yatak sayısı kamuda artış %24 olurken özel hastanelerde artış  %363 olmuş. Nasıl biz emekliler ve dar gelirliler için sağlıkta çağ atlamışlar değil mi?

Son kez tencere dibin kara.

Kalın Sağlıcakla.