Seçimlere çeyrek kala herkes son kozlarını oynuyor sizler bu satırları okuduktan üç gün sonra sandıklara gidip oyumuzu kullanacağız.

Yani 31 Mart yerel seçimiyle yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Uzun zamandır seçimlere yönelik yazılar yazdım bu satırlar beklide sondan bir öncesi olabilir yani seçimden sonra basit bir değerlendirme yapabilirim. Bu ülkenin tümünü ilgilendiren İstanbul seçimi özellikle AKP için hayati önem taşıyor. İstanbul belediyesini almak ve mecliste çoğunluğu elde etmek için son kozlarını oynayan AK Parti tüm bakanlarıyla İstanbul’a çıkartma yaptı.

Geçtiğimiz seçimde aldıkları yenilgiyi hazmedemedikleri her hallerinden belli oluyor bu çıkartmanın seçmenler tarafından ters tepme olasılığı da var milyonlarca emekli şöyle düşünüyor olabilir hani kasap et derdinde koyun can derdinde biz 10 bin lirayla sürünürken İstanbul rantını nasıl alırız telaşını yaşıyorlar derler mi derler.

İstanbul belediyesini iktidardan fazla isteyenlerin tarikatlar olduğunu herkes biliyor,  belediyeden tarikatlara bağlanan musluklar Ekrem İmamoğlu tarafından kesilince muslukların yeniden akmasını istiysen tarikatlar şimdiden ellerini ovuşturmaya başlamışlar. Tüm bunlara rağmen  tek başına savaşan İmamoğlu  zaman zaman  bakanları kastederek topunuz gelin sinyalleri vermekten geri  durmuyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Ak Parti’yi emeklilerle yenmeyi kafasına koymuş ve her fırsatta onları savunarak sizin hakkınızı alacağım bundan kimse kaçamaz diyerek meydanlarda puan toplamaya devam ediyor. Bu konuda Ak Parti tüm bakanlarıyla sahada olsa da teşkilatların kırdığı potların tamirini bile yapmakta zorlanıyorlar örneğin Merzifon İlçe Başkanı Abdullah Şahin  vatandaşlara seslenerek bize oy vermeseniz yarın bankamatikten maaşınızı alamaya bilirsiniz diyor iyi güzelde  bu ülkenin başında hangi parti vardı kardeşim ülke bu duruma geldiyse kim getirdi.

Bir örnek daha verelim bir ilçe başkanı oy istemeye gittiğiniz evlerde adayımızın selamlarını  getirdik deyin Sayın Cumhurbaşkanımızdan fazla bahsetmeyin zira emekliler çok tepki gösteriyor diyerek uyarıda bulunuyor bir Cumhurbaşkanının selamından niye rahatsız oluyorsunuz demek ki emekliler tepki vermekte haklıymış. Sadece teşkilatlar hata yapmıyor. Bakın Erdoğan Isparta mitinginde neler dedi şu anda yoksullukla sınanıyoruz  peki  ama neden  bu ülkede Cumhurbaşkanımız sizdiniz  daha önceden de Başbakanımızdınız,  sattığınız  fabrikalar  taşınmazlar toplanan vergiler ne oldu neden yoksullaştık neden yoksullukla sınanıyoruz neden Almanlar sınanmıyor neden İngilizler yoksullukla sınanmıyor örtülü ödeneğiniz 2023 yılında 373 milyon TL iken  2024 yılında neden 1 milyar 897 milyon oldu ve tüm bunların üstüne yoksullukla sınanıyoruz diyorsunuz  bunu anlamakta sadece ben değil milyonlarca emekli  zorluk çekiyoruz.

Seçimin diğer bir bölümüne yani Balıkesir’e baktığımızda Salih Tozan Kültür Merkezi’nin önünü kapatıp yaya trafiğini zora sokmaya  kimsenin hakkı yok Subay Ordu Evinin otel kısmının dışarıdan  giydirilerek binlerce  lira masrafa gerek var mı bilemiyorum  tüm imkanları kullanarak seçmenlerin gönlüne girmeye çalışan Yücel Yılmaz kısıtlı imkanlarla deyim yerindeyse tek kişilik bir ordu Hasan Avcı Altıeylüle  çok yakın.