Basın meslek örgütlerinin katkılarıyla Marmaris Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Yerel Medya Çalıştayı; 60 farklı şehirden yaklaşık 400 gazetecinin katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları da katılım sağlayarak yerel basının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekildi.

Yapılan bu etkinliğe ben de katılım sağladım ve gördüklerimi sizlerle paylaşacağım.

CHP Genel Merkezi’nin önderliğinde gerçekleştirilen bu etkinlikte yerel medya mensuplarının ve kuruluşlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekildi. Şöyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; yaptığı açıklamalarda iktidar partisinin hayata geçirdiği uygulamaların altında ezilen yerel medyalara yönelik yeni çalışmaların yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

CHP’li Kılıçdaroğlu; Ak Parti iktidarının tasarruf programları kapsamında belediyelerin yerel gazete almayı bıraktıklarını iddia ederek ‘gazeteden neyin tasarrufunu yapacaksınız’ dedi. Gazeteden tasarruf yapılır mı diye sorduğumuzda 2-3 liralık gazeteden çok da fazla bir tasarruf yapılmayacağını söylemek mümkün.

Belediyelerin yerel gazeteleri tasarruf programı kapsamında almadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu; yapılan bu çalıştayda iktidar partisini eleştiri yağmuruna tuttu. Kılıçdaroğlu’nun kendince haklı olduğu konular olsa da bazı açıklamaları tamamen tartışmaya açık durumda.

Yapılan bu çalıştay; işin özünde gerçekten başarılı bir etkinlik. Yerel medyanın yaşadığı sıkıntıların dile getirilmesi ve bunun ulusal gündeme taşınarak tüm Türkiye’ye duyurulması, sorunların paylaşılması tebrik edilesi bir durum. Etkinlikte de bu şekilde oldu ve yerel medya sektörünün sorunları paylaşıldı.

Yapılan bu çalışma ile iktidar partisini yerel medya sektörünün sorunlarını anlatarak eleştiri yağmuruna tutan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından sektörde bir değişiklik olacak mı bilemeyiz. Ama yapılan bu çalıştayların devam etmesi durumunda sorunların artık dikkat çekeceği ve yavaş yavaş çözüm bulacağını kabul edebiliriz.

Sonuç olarak bakacak olursak çalıştay yerel medya sektöründeki sorunları gündeme getirmek için gerekli bir etkinlikti. Bu etkinliğin de başarılı olacağını düşünüyor ve emeği geçen herkese buradan sektörümüzü gündeme taşıdıkların için teşekkürlerimi iletmek istiyorum.