Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi grupları belirli oldu. Kuralara göre Galatasaray, Bayern Munih, Manchestar United ve Kophenag ile karşılaşacak. Çoğu Galatasaraylı kuraları şansızlık olarak niteleniyor ve gruptan çıkmasının çok zor olduğunu düşünüyor. Fakat ben tam tersi çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Galatasaray’ın genlerinde her zaman büyük takımlarla oynamak ve imkansızları başarmak var. Geçen sezon kötü giden bir takımın Avrupa Ligi’nin en zor grubundan lider çıkması bunun en güzel örneklerinden. Bunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nin marka değeri var. O kadar başarı sonrasında Avrupa’nın en üst düzey futbol organizasyonuna katılma hakkı kazanıyorsun sonrasında rakibin Avrupa’nın orta düzey takımlarından biri. Bence bu çok güzel bir şey değil. Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda Avrupa’nın en büyük takımlarıyla karşılamak daha güzel geliyor bana.

 

 

OYUNCU SATIŞINI ES GEÇİYORUZ

Birde bu işin satış kısmı var kimse burayı konuşmuyor fakat en önemli konulardan biri bu. Şampiyonlar Ligi özellikle bizim gibi küçük bütçeli takımların oyuncularını Avrupa’ya servis edebileceği tek yer belki de. Özellikle oyuncuların kendini göstermek için gösterdikleri performans burada büyük kulüplerinde dikkatini çekiyor. İşte burada oyuncu sergilemenin en güzel yöntemi de büyük takımlarla eşleşmek. Çünkü gözler her daim büyük takımların maçlarında. Örneğin bir kulüp Galatsaray’dan alacağı bir oyuncu için Galatasaray- Pendikspor maçını değil Galatasaray – Bayern Munih maçını takip edecek. Oyuncunun belki de pek önemsemeyeceği ve 100%’ünü vermeyeceği bir maça göre oyuncuya değer biçilmeyecek. Oyuncu büyük takım karşısında istekliyken oynadığı futboluyla kendini diğer takımlara pazarlayacak. Bu bağlamda Tete, Nelsson, Boey, Torreira gibi yaşı henüz genç ve Avrupa futbolunun tanıdığı isimler Bayern Münih veya Manchester United maçında göstereceği güzel bir performansla değerini çok kolay bir şekilde arttırabilir. Bu hem kulüp hem oyuncu için büyük bir fırsat. Elbette gruplardan çıkmak çok ama çok önemli fakat burada yapacağın bir satış maddi anlamda seni daha çok rahatlatacaktır. Bu satışlarda büyük takımlarla gerçekleşebilir.

 

PEKİ GALATASARAY GRUPLARDA NE YAPAR

Elbette bu kadar zor bir grupta Galatasaray’ın bu gruptan kolay çıkar demek öyle kolay değil. Fakat Sarı Kırmızılıların bu gruptan çıkması çok büyük sürpriz olmaz. Gruptan çıkmak için Manchester’dan alınacak puan veya puanlar belirli olacaktır. Herkes gibi bende Bayren’in grupta çok zorlanacağını düşünmüyor ve lider çıkacağını düşünüyorum. Galatasaray’ın ise Manchester maçlarından alacağı puan veya puanlar gruptan çıkmasını belirleyecek. Eğer gruptan çıkamazsak bile en kötü 3’üncü olarak Avrupa Ligi’nde yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum. Bu saatten sonra yapabileceğimiz şey belli şanssızlık kötü kura çektik bahanelerini bir kenara bırakmalı, Galatasaray’ın büyüklüğünü hatırlayarak mücadele etmeliyiz kaybetsek bile mücadele ederek kaybetmeliyiz. Ocak ayında Galatasaray son 16 turunda ne yapar başlıklı yazıyı yazmak dileğiyle…