Herkesin bir emeklilik hayali vardır. İnsanların stresli ve yoğun geçen çalışma hayatından sonra sakin ve huzurlu bir hayat sürdürmek ile ilgili hayal kurması çok normal. Doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen ülkemiz de sahip olduğu sevimli sahil kasabaları ile bu hayali bol bol körüklüyor. Maksimum 15 günlük yıllık izinlerimizde tatile gidip âşık olduğumuz ve dönmek istemediğimiz sahil kasabalarında kalbimizi bırakıyoruz çoğu zaman ve bir gün oralarda yaşamanın motivasyonu ile çalışmaya devam ediyoruz.
Eğer emeklilik zamanınız geldiyse ve bu hayalinizi gerçekleştirmek istiyorsanız sizin için mükemmel bir liste hazırladım. Türkiye’nin en sakin, en huzurlu ve stressiz 10 sahil kabasından oluşan bu listeyi daha okurken bile zihniniz yola koyulmak için hazır olacak. Sahile vuran dalga seslerinden başka bir şey duymayacağınız, yeri geldiğinde tertemiz havası ve bol oksijeniyle ömürlük bir yuva arıyorsanız bu liste size yardımcı olabilir.

1. Kaş - Antalya
Kalabalıktan ve kaostan uzakta, doğanın içerisinde, mavi ve yeşil renklerin ahengini doya doya yaşamak istiyorsanız ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Antalya’nın huzur dolu ilçesi Kaş tam size göre...
Listenin başında Antalya’nın en büyük içlerinden bir tanesi olsa da sakin yapısı ile huzur kokan, güzeller güzeli Kaş yer alıyor. Şehir merkezinden neredeyse 200 km uzaklıkta olan Kaş, oldukça zengin bir tarihe sahip olan bir bölgede bulunuyor.

2. Akyaka - Ula / Muğla
Bazı yerler insanın ömrüne ömür ekler, Akyaka da bunlardan bir tanesi. Ülkemizin doğal güzelliklerini her anlamda yansıtmayı başaran bu sevimli kasaba Muğla’nın Ula ilçesinde yer alıyor.
Belki bundan 15 yıl öncesine kadar Akyaka kasabası adı çok duyulmamış ve oldukça kendi hâlinde bir yerdi. Şimdi ise tam bir tatil cenneti olduğu söylenebilir.

3. Sokakağzı - Assos / Çanakkale
Bir emekli olayım da tası tarağı toplayıp herkesten uzağa, doğanın kucağına yerleşeceğim diyorsanız muhtemelen aklınızda canlanan yer tam olarak  Sokakağzı…
Assos’a gidip de büyülenmemek mümkün mü? Hem doğa hem de tarihi bir arada sunan ve her güne uyandığınızda kendinizi iyi hissedeceğiniz bir atmosfere sahip olan Assos’ta hayatınızı sürdürmek isterseniz Sokakağzı’nı mutlaka ziyaret edilecek yerler listesine dahil etmelisinizn yoğun yaz mevsiminde bile kendi hâlinde ve sessiz olmayı başarabilen bu güzel kasabada hak ettiğiniz mutluluğu ve huzuru yakalayabilirsiniz.

4. Ildır - Çeşme / İzmir
Ege’nin en gözde sahil kasabalarından bir tanesinde, huzurlu ve sakin bir hayat geçirmek isteyenleri Ildır kasabasını düşünmeye davet ediyorum.
Ege’nin tatil cenneti Çeşme’de bulunan Ildırı, Çeşme’nin asla yavaşlamayan hareketli kişiliğinin aksine son derece sakin ve huzurlu. Şehrin tüm kaosundan ve koşuşturmacasından kaçmak isteyenlere kucak açan sakin bir balıkçı köyü burası.

5. Adrasan - Kumluca / Antalya
Antalya cennet köşesi ise buna en büyük katkıyı Adrasan kıyıları veriyor diyebiliriz. Doğa desen var, sessizlik desen var, deniz desen var, temiz hava desen var.
Adrasan Koyu olarak bilinen bu sevimli kasaba aslında oldukça popüler bir destinasyon. Benzersiz bir doğaya sahip olduğundan dolayı turistlerden yoğun bir talep görüyor. Bunun sebebi aslında ülkemizin tatil cenneti olan Antalya’da yer alıyor olması. Bir diğer sebebi de muhtemelen göz kamaştıran 2 kilometrelik plajı. Ülkemizin doğal güzelliklerinin sürekli olarak tadını çıkarabileceğiniz bir konum istiyorsanız Adrasan sizin için doğru adres olabilir.

6. Sığacık - Seferihisar / İzmir
Ege kasabalarının ve köylerinin kelimelerle anlatılması zor bir büyüsü var. O atmosferde vakit geçirmek insanı ister istemez dinginleştiriyor. İnsanların doğallığı, hayatın telaşsızlığı ve doğal güzellikler ömür uzatacak cinsten. İşte Sığacık...
Emekliliğinizi geçirebileceğiniz sakin ve sevimli kasabalardan bir diğeri de Seferihisar’da bulunan Sığacık. Tarihi Ege sahil kasabalarının mükemmel bir örneği olan bu şirin belde mütevazilik ve gösterişi bir arada barındırıyor.

7. Balıklıova - Urla / İzmir
Ege’de sakin bir hayat geçirmek için pek çok opsiyon var. Bunlardan bir tanesi de Urla’da yer alan Balıklıova. Bu sevimli kasabanın adı Polikhne’ymiş ve eskiden bir Rum köyü olarak biliniyormuş...
Büyükçe bir bahçem olsun, sebzemi meyvemi yetiştireyim, gün batımında deniz kenarında yürüyüş yaparken yalnızca dalga ve kuş seslerini dinleyeyim diyorsanız Balıklıova sizin için biçilmiş kaftan. Urla’nın en gözde kasabası olan Balıklıova mükemmel koyları ve sakin plajları ile yaz kış yaşamayı tercih edenlere huzur dolu bir yaşam sunuyor.

9. Datça - Muğla
Datça aslında bir sahil kasabası değil, sakin ve huzurlu bir ilçe. Fakat hem boyutları hem de doğal güzellikleri ile sakin bir sahil kasabasında aradığınız her özelliği sizlere sunuyor.
Muğla’da bulunan Datça, benim emeklilik hayallerimi süsleyen yerlerden bir tanesi. Hem her şeye yakın hem de her şeyden uzak olması beni oldukça cezp ediyor

10. Özdere - Menderes / İzmir
İzmir’de bulunan Özdere kasabası, emeklilik hayallerinizi süsleyecek bir güzelliğe sahip. Ege Denizi’nin en güzel sahillerinden bir tanesine ev sahipliği yapan belde 55 km’lik boyunca devam eden bir plaja sahip.
Ege’nin tüm güzelliklerini deneyimleyebileceğiniz Özdere de bu listede yer almayı hak ediyor.  Huzurlu, bol güneşli ve lezzetli yemeklerle taçlandırılmış bir emeklilik hayatı geçirmek istiyorsanız Özdere sizleri bekliyor.