Altıeylül Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, kararsız ve kendisiyle ilgili aklında soru işareti olan seçmene seslendi: - “Bugüne kadar yanlış hiçbir işinde olmadığımız gibi bugünden sonrada olmayacağız verilmeyecek hesabımızda yok” - “Belediyenin imkanlarını hiçbir zaman yanlış yere kullandırmadım” - “Aday olduğum için pişman değilim” - “2028’e kadar bağımsız olarak görevde kalacağım”

Altıeylül Belediye Başkanı, Altıeylül Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, gazeteci İlkan Toprak’ın hazırlayıp sunduğu ‘Yaşayan Gazete’ programının konuğu oldu.

Bağımsız adaylığı yanı sıra görev yaptığı 6,5 yıldaki hizmetleri ve projelerinden bahseden Avcı, kendisine sahip çıkan Balıkesir halkına ise teşekkür etti. Ayrıca milletin kendisine verdiği emanete hıyanetlik etmeyeceğini ve 2028 seçimlerine kadar bağımsız olarak göreve devam edeceğini ifade eden Avcı, Altıeylül seçmeninden destek ve oy istedi.

BİZİMLE UĞRAŞILMASA

DEFTERİ KAPATACKTIM

Program gazeteci Toprak ve izleyicilerin sorularını samimiyetle cevaplayan Avcı,

AK Parti’den aday gösterilmedikten sonra kendisiyle uğraşıldığını ve ekibinin tasfiye edildiğini söyledi. Avcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Aday gösterilmemiz için bazı şeylerin olması lazım mesela, bir Hasan Avcı’nın ahlaksızlığı mı var ki aday olmadı, ikincisi hırsızlığımı mı var veya tembelliği mi var aday gösterilmedi şeklinde bana milletimiz de soruyor. Aday göstermedikten sonra ben hiç bir partinin kapısını çalmadım, bunu bütün şerefimle de söylüyorum. Birçok siyasi parti geldi kapımızı çaldı ve bize teliflerde bulundu. Ben buradan bütün siyasi partilere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz çok fazla zikzak çizebilen bir insan olmadığımız için o süreçte de bu teklifler bizim için çok uygun değil yine de teklifleriniz için teşekkür ederiz dedik. Üzüldük elbette ama ömrümüzün sonuna kadar da belediye başkanı olacakta değiliz sonuçta. Kapalım bu defteri artık kapattık.

Gördüm ki Hasan Avcı’yla herhangi bir ilişkisi olan herkesi tasfiye ediyorlar. Ha o zaman hiç kimse kusura bakmasın ortada iyi bir niyet yok. Arkadaşlarda nasılsa madem bizi sokağa çıkartmayacaklarmış o zaman ben de tamamen bağımsız bir şekilde milletimize kendimizi teslim edelim, milletimizin iradesine teslim ederek yola çıkalım dedik.

Belediyede çalışıp da içeriden evrak götüren evrak taşıyan arkadaşlarımız kim götürüyor bunları diyorlar, bırakın hepsini götürsünler. Ortada bir yanlış varsa ortaya çıksın. İyi ki bu kararı almış oldum, ben zaman zaman vatandaşa da söylüyorum, hasan avcıyı biz siyaseten bitirdik, ortadan kaldırdık diyenlere çok teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun. Hasan Avcı’yı millete teslim ettiler” dedi.

 

VİCRANIM RAHAT  PİŞMAN DEĞİLİM

Görev yaptığı dönemde hiçbir şaibeye karışmadığını ve verilmeyecek hesabı olmadığını iddia eden Avcı, “Aptesimizden şüphemiz yok” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti; “Ben hep söyledim başkanlık döneminde de yaptığınız hiçbir şey kanuna aykırı olmasın, milletin vicdanını rahatsız etmesin. Eğer böyle bir şey görürsem ilk önce gerekli işlemleri ben yaparım dedim. En aktif belediyeler arasında çalışan teftiş müdürlerinden biriyiz. Belediyenin kafeteryalarında çayımızı içiyorsak önce biz kendimiz hesabı ödüyoruz. Ben bugün her yete, herkese hesap vermeye hazırım. Bu iş insanları korkutarak değil, insanların kalbine girerek olur.
Ayrıca bağımsız aday olduğum için hiç pişman değilim, iyi ki yapmışım eğer ki çıkmasaymışım belki bugün pişman olacakmışım. Bizi aday göstermeyen arkadaşlar pişmandır ya da değildir bunu onlar bilir.”

PROJELERİNDEN BAHSETTİ
Projelerinden de bahseden Avcı; “2019 yılında İsmail Akçay Parkı ve Plevne Millet Kıraathanesini açtık, 2020 yılında Sabri Uğur Parkı ve Sultan Alparslan Kültür Evi ve Parkının açılışını birlikte gerçekleştirdik. 2021 yılında Hasan Can Kültür Merkezi ve 2022 yılının başlarında Abdülhamid Han Gelişim Merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksini bitirdik. Hedefimiz 2025 yılında yeni belediye hizmet binamızı geçerek bütün hizmet birimlerimizi tek bir binada toplamak.
Biz seçildiğimiz bu günden yana elimizde var gücümüzle kırsalı geliştirmek için çaba sarf ettik. Biz hem kırsalda, hem merkezde bütün sorunları çözdük şeklinde bir iddiamız yok ama bir iddiamız var ki iyi niyetimizle çalışarak bütün vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çalışacağız. Her kırsalın kendine ait sorunu var ve biz bu sorunları çözerek kırsal, merkez ayrımını en aza indirerek çalışmalarımıza davam edeceğiz. Afişlerle ilgili o kadar komik bir iş içerisine girdiler ki, başta afişlerimizi yırttılar. Baktılar bu iş negatif bir hal almaya başlayınca bu sefer kendi afişlerini de yırtar hale geldiler. Herkes adam gibi bir siyasi kampanya yapılmalı ki biz kendimiz de öyle yapıyoruz, kendimizi anlatarak ilerliyoruz ve emin olun siz doğru dursaydınız ben yine aday olmayacaktım” dedi.

HABER: İLKAN TOPRAK