Son dönemde rekor üstüne rekor kıran altın yükselişini sürdürüyor. Kuyumcuların talebi karşılayamaması üzerine darphaneler çift vardiyaya geçerek üretimi hızlandırmaya başladı. Balıkesirli Mesut Kuyumcu İşletme Sahibi Serdar Sarı, yeni yılda gram altının fiyatının 3 bin 400 TL olacağını ve vatandaşın altınlarını alması gerektiğini söyledi.

ÖZEL HABER

Balıkesir’de kuyumcularda son günlerde altın hareketliliği devam ediyor. Balıkesirli kuyumcu Serdar Sarı, halk arasında sarı lira olarak bilinen altına rağbetin her zaman arttığını ve vatandaşların altınlarını satmamaları tavsiyesinde bulundu. Sarı, altın yatırımı hakkında www.balikesirbirlikgazetesi.com’a özel konuştu.

Yatırım denince akla ilk gelen ve hiçbir zaman yatırımcısını üzmeyen, altında son zamanlarda yatırım fazlasıyla arttı. Balıkesir’de kuyumculuk işi yapan Serdar Sarı, vatandaşlara altınlarını satmamaları konusunda tavsiyeler verdi. Mesut Kuyumcu İşletme Sahibi Serdar Sarı, altının yıl sonuna doğru herhangi bir müdahale olmaması halinde gramının 3bin 400 liralara kadar dayanmasını beklediğini söyledi. Son zamanlarda artan konut fiyatlarından vatandaşın yakındığını ve buna rağmen vatandaşın yine altına yatırım yapmaktan çekinmediğini sözlerine ekleyen Sarı, faizin yükselmesinin kuyumcuları etkilemediğini dile getirdi. Darphanelerin vatandaşın talebini karşılamak için çift vardiyaya geçtiğini ifade eden İşletme Sahibi Serdar Sarı, serbest piyasa ve Merkez Bankası’nın belirlediği altın fiyatı arasındaki çok büyük farklar olduğunu söyledi.

“DOLAR 40 TL’YE ÇIKAR”

Seçimlerden sonra enflasyonun düşmesi ve doların kontrol edebilecek fiyata gelmesiyle birlikte ağustos ayından sonra altın fiyatlarında çok büyük hareketlenmeler olacağını vurgulayan Sarı; “Seçimden sonra her şey belli olacak altın alan vatandaş otomatik olarak dolar da alıyor, doların hareketlenmesiyle birlikte altın da hareketlenir. Dolar da şu an petrol fiyatlarına bakılırsa 40 lira bazında gözüküyor” dedi.

“İNSANLAR SUSAMIŞ GİBİ ALTIN ALIYOR”

Her seçim öncesi vatandaşın susamış gibi altına yatırım yaptığına dikkat çeken Sarı, altının rağbetinin hiçbir zaman bitmediğini ve her seçimden sonra da piyasanın biraz daha rahatladığını söyledi. 10 yıldan beri sektörün içinde olan kuyumcu Serdar Sarı, altın yatırımı yapmanın insana hiçbir zaman kaybettirmediğini de açıklamalarına ekledi.

“KADINLAR VAR OLDUĞU MÜDDETÇE PIRLANTA VAR OLUR”

Pırlanta piyasasına da değinen Sarı, seçimden dolayı vatandaşın pırlanta alışverişini ertelediğini her zaman altına yatırım yaptıklarını söyledi. Altının artık bir ihtiyaç olduğundan bahseden kuyumcu Serdar Sarı, altının vatandaş için güvenli bir yatırım haline geldiğine dikkat çekti. Şu an pırlanta piyasasında durgunluk olsa bile kadınlar var olduğu müddetçe pırlantanın da var olacağını sözlerine ekledi.

Pırlanta alacak olan müşterilerin mağazadan görerek almasının daha güvenli olduğunu söyleyen Mesut Kuyumculuk İşletme Sahibi Serdar Sarı, sahte pırlanta üretiminin merdiven altı işletmelerde çok yaygın olduğunu ve müşterilerin de bu yüzden mağazalardan alınmasını gerektiğini vurguladı.

HABER: BUSE ASLAN